ATI_0375 SMALL.jpg
ATI_0388 SMALL.jpg
ATI_0398 SMALL Rotate.jpg
ATI_0408 SMALL.jpg
ATI_0397 SMALL.jpg
ATI_0375 SMALL.jpg

CIPŐKELLÉKEK


SCROLL DOWN

CIPŐKELLÉKEK


Cipőkellékek


Üzemünkben gyártott cipőkellékek adják meg a cipő formáját, tartását,stabilitását  és komfortját.

Ezentermékek a talpbélés, a LEFA kéreg és a thermoplasztikus orrmerevítő és kéreg.


ATI_0388 SMALL.jpg

LEFA KÉREG


LEFA KÉREG


LEFA KéregKéreg majdnem minden zárt cipőben megtalálható,  mely funkciója szerint a láboldalirányú mozgásának megakadályozása, a sarokcsont helyes állásának elősegítése, a sarok védelme esetleges külső behatásoktól.

Továbbá cipő hátsó részének formáját illetve tartását adja és hozzájárul a járás, állás biztonságához. A jól elkészített kéreg megalapozza a cipő komfortját, kényelmét és stabil viselését.

A LEFA szó egy rövidítés a német Lederfaserrmateriálból, ami bőrrost alapú anyagot jelent. Bőr hulladék felőrlése, majd Latex ragasztó és szintetikus zsírok hozzáadása révén készül. Különböző minőségben és vastagságban.

Az általunk használt anyagokat Németországban gyártják, egyik különlegességünk a króm mentes LEFA anyag.

A gyártási procedúra több fontos fázisból áll, melyek egymásra épülésének eredményeként kapunk pontos és technológiailag elvárt minőségű kérget.

Az ügyfél kérésére gyártunk ragasztóval bevont illetve ragasztóanyag nélküli kérgeket.


ATI_0398 SMALL Rotate.jpg

TALPBÉLÉS


TALPBÉLÉS


TalpbélésFoglaló talpbélés minden cipőben megtalálható, kivételt képeznek a járótalppal összeerősített felsőrésszel készült lábbelik. A lábbeli egyik fontos alkatrésze, alakja és formája megegyezik a  kaptafa  talpi részével. A fára foglalási műveleteknél a  bedolgozási többletet ideiglenesen vagy véglegesen a foglalótalpbéléshez erősítik. 

A cipő jellege határozza meg, hogy vékony és rugalmas cellulóz anyagból, bőrből vagy akár kemény kevlár,  antisztatikus anyagból készül. Tehát ugyanúgy szükség van rá egy gyerek cipőben, magas sarkú női divat cipőben, mint bakancsban. Természetesen a stabilitáson túl a járás komfort biztosításában is fontos szerepet játszik.

Ezen funkciók biztosítása érdekébena talpbélés és ahogy mi hívjuk a féltalpbélés felépítése különböző az ellátandó funkció érdekében. Így ismerjük a féltalpbélést, osztott talpbélést, hagyományos talpbélést, szendvics talpbélést és a bevont talpbélést. A felsorolásból látszik, hogy ezek mind különböző módon történő gyártást jelentenek.

A gyártási technológián túl a felhasznált anyagok variációja is széles. Amint azt már említettük bőr, cellulóz, fliesz, újrahasznosított papír és ezzel még nem is teljes a sor. Külön szeretnénk kiemelni az acéllágyékot, mely funkciójában a sarok megtartását illetve a lábboltozat alatti rész alátámasztását szolgálja. Kevesen tudják, hogy ezen acél darab az oka, amiért a repülőtéri biztonsági ellenőrzésnél le kell vegyük a cipőnket.

A talpbélés gyártása a szabászaton kezdődik, majd a talpbélés jellegétől függően a különböző rétegek ragasztásával, az acéllágyék helyének kimarásával, majd annak szegecselésével folytatódik. Ezután már jöhet a préselés, kiformázás, majd a talpbélés élének marása és evvel kész is.  Az előbbi leírás egy igen nagyvonalú leírása mindannak, amit a gyártás folyamán el kell végezni.


ATI_0408 SMALL.jpg

THERMOPLASZTIKUS ORRMEREVÍTŐ ÉS KÉREG


THERMOPLASZTIKUS ORRMEREVÍTŐ ÉS KÉREG


ThermoPLASZTIKUS Orrmerevítő és Kéreg


Az általunk konfekcionált thermoplasztikus orrmerevítő és kéreg anyagok igen széles palettáját használjuk.

A thermoplasztikus orrmerevítők funkciójuk révén a cipő orrának formáját és tartását adják meg. Jellemzően vékony, puha anyagokból készülnek, persze itt is vannak kivételek, ha csak a hegymászó vagy munkavédelmi bakancsokra  gondolok.

A thermoplasztikus kérgek funkciója ugyan az mint a LEFA kérgeké, ezért ezeket a vevő igénye szerint előformázni is szoktuk.

A thermoplasztikus anyagok használata ma már a cipős szakmában igen elterjedt, de még ma is vannak ellenzői, akik inkább a természetes anyagokból készültkérgekben hisznek.

 


ATI_0397 SMALL.jpg

TOVÁBBI


TOVÁBBI


További


Magunkat ügyfeleink partnerének tartjuk és ennek megfelelően igyekszünk további gyártási előkészítő tevékenységben részt vállalni, ilyeneka talpbélések bevonása, Fussbettek konfekcionálása, bevonása, stb..

Talán nem is itt lenne a helye, de valahol külön kiemelten kell kezelni azt a tényt, hogy partnereink mind környezettudatosabb igényeire tekintettel mind több olyan anyagot használunk, mint krómmentesLEfA kéreg vagy olyan thermoplasztikus anyagokat, melyek a természetben lebomlanak.